Trenduri de Social Media Marketing pentru 2014

1

Decembrie este luna în care se trage linie, se analizează rezultatele din anul aproape pe sfârşite, dar se fac şi rezoluţiile pentru anul nou pe care îl aşteptăm cu braţele deschise. Aşadar, după multe campanii, teste şi păreri împărţite, am făcut şi noi rezoluţiile pentru 2014 în materie de Social Media marketing:

#1. Calitate vs. cantitate. Nu mai este o noutate că în Social Media accentul va fi pe conţinut calitativ, relevant pentru user şi în acelaşi timp bidirecţional. Cei 4 P după care trebuie să ne ghidăm strategia de content marketing sunt: planificare, producţie, publicare şi promovare.

#2. Targetare. Căutaţi publicul vostru ţintă şi fiţi acolo unde este el. Deşi cei mai mulţi utilizatori sunt într-adevăr pe Facebook, nu trebuie să neglijăm celelalte reţele de socializare ca Instagram, Linkedin, Pinterest sau Twitter. Chiar dacă procentul de audienţă este mai mic, nişa poate fi mai relevantă şi prin urmare şi nivelul de interacţiune poate fi mai mare.

#3. Educaţie înainte de conversaţie. Studiile recente arată că distribuirea unui conţinut educaţional este o strategie eficientă pentru construirea unei audienţe care să te urmărească constant. Să nu uităm că internetul este folosit în primul rând pentru informare şi apoi pentru a crea legături.

#4. Imaginile valorează cât 1000 de cuvinte. Pe lângă text şi articole, imaginile au potenţial de a creşte rata de distribuire. Dar atenţie: dacă vreţi să prezinte interes, trebuie să nu fie furate, expirate sau distribuite peste măsură!

#5. Concursuri. Setaţi-vă un scop şi obiective măsurabile pentru concursurile pe care le organizaţi pe pagină. Mecanismul de Like & Share reprezintă o falsă creştere a interacţiunii, iar vânătorii de concursuri nu sunt neapărat şi fanii comunităţii voastre.

Reguli scrise şi nescrise, de Social Media marketing, ar fi multe dar o reţetă universal valabilă nu prea ştim să existe. Important este să analizaţi şi să testaţi mereu ce se potriveşte afacerii voastre, ce preferă şi unde se află publicul vostru ţintă şi să îmbinaţi mai multe tehnici de comunicare online, ţinând întotdeauna cont de obiectivele de marketing.

Social-Media-Marketing

Show Comments

One thought on “Trenduri de Social Media Marketing pentru 2014

  1. Foarte frumos explicat si foarte bine explicat. Limbajul este pentru toti. Pacat ca avem prea putini oameni de afaceri in Romania indreptati spre calitatea serviciilor si produselor pe care le creeaza / promoveaza si in schimb focusul lor este pe banii care pot fi incasati in cel mai scurt timp pentru activitati fara obiectiv sau valoare adaugata. Felicitari pentru articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.