10 bloguri de marketing pe care sa le urmaresti in 2019

10 bloguri de marketing pe care sa le urmaresti in 2019

Trenduri din industrie, bune practici, exemple care te inspira si tutoriale detaliate – am selectat 10 bloguri de marketing care te vor tine informat in 2019. Fie ca esti veteran in industrie sau la inceput de drum, toate contin informatii relevante pentru orice stadiu al carierei tale. Sa-i dam drumul.

HubSpot

bloguri de marketing

Incepem cu blogul celor de la HubSpot – (probabil) cel mai popular blog din industrie. Este structurat in 4 sectiuni stufoase: Marketing (plin cu informatii si idei pentru marketerii online), Sales (unde poti afla cum sa vinzi mai inteligent si mai rapid), Service (axat pe pastrarea clientilor si mentinerea relatiilor cu acestia) si News & Trends (unde poti ramane la curent cu trendurile din industrie).

Fiecare sectiune functioneaza ca un blog in sine, cuprinzand informatii si sfaturi practice pentru cele 4 domenii. Articolele variaza intre 2 si 31+ de minute de citire, fiind potrivite pentru fiecare tip de cititor. Daca activitatea ta profesionala are tangenta cu marketingul online, blogul lor este indispensabil. Completeaza informatiile din el cu certificarile gratuite pe care le ofera si vei fi mereu la curent cu cele mai noi practici.

Moz

bloguri de marketing

Structurat pe 39 de categorii, de la cele populare – Design, Copywriting, SEO, E-commerce – pana la unele nisate – Marketing Psychology, Link Building, Reputation Management, Competitive Research – blogul celor de la Moz este plin de studii si date utile in acest domeniu.

Daca nu l-ai vizitat pana acum, iti recomandam categoria Whiteboard Friday. Vei gasi in cadrul ei video-uri despre diverse subiecte, explicate la tabla de unul dintre angajatii Moz sau de un colaborator. Video-urile sunt insotite si de un articol pe baza lor.

Buzzsumo

bloguri de marketing

Cei de la Buzzsumo nu publica des pe blogul lor. Daca intri pe el, vei gasi unul sau doua articole noi pe luna. Insa toate articolele lor sunt foarte bine detaliate si sustinute de exemple concrete din practica.

Unele prezinta studii facute chiar de ei, adesea pe esantioane imense. In cel mai recent articol de pe blog – The 2019 Ultimate Guide to Facebook Engagement – echipa lor detaliaza cum au analizat 777 de milioane de postari pe Facebook, pentru a gasi cele mai interesante pagini, brand-uri si video-uri din 2018. Calitatea informatiei, alaturi de ilustratiile personalizate care insotesc fiecare articol, fac din Buzzsumo un blog indragit de marketeri.

The Content Marketing Institute

bloguri de marketing

Daca vrei sa stii totul despre marketingul prin continut si despre cele mai noi tendinte in el, blogul celor de la The Content Marketing Institute este pentru tine. Strategii de content marketing, sfaturi practice despre cum sa scrii, exemple de continut care te inspira… gasesti orice informatie cauti despre acest subiect.

Pe langa articole, poti descarca si zeci de ghiduri stufoase care contin studii de caz si exemple detaliate din industrie (white paper-uri), pentru a analiza in detaliu cum au procedat anumite brand-uri in diverse situatii pe care le-au intalnit in practica.

Crazy Egg

bloguri de marketing

Crazy Egg are un blog cu peste 1000 de articole, principalele lor subiecte de interes fiind Conversii, Marketing, Design si Copywriting. Alaturi de ele, vei gasi si categorii mai tehnice, cum ar fi Testing, Analytics, User Experience si WordPress, imbinand astfel creatia cu monitorizarea rezultatelor.

Compania a fost infiintata de Neil Patel, care este unul dintre cei mai influenti experti din domeniu. Neil are la randul sau un blog unde publica constant articole detaliate despre marketing online. Il gasesti aici.

Buffer

bloguri de marketing

Instagram, Facebook, Twitter – cei de la Buffer se concentreaza preponderent pe ele. Scriu despre social media si includ pe ici pe colo subiecte care completeaza retelele de socializare, precum Influencer Marketing, The Science of Social Media si Content Marketing.

Daca esti Copywriter, Content Writer, Brand Manager, Social Media Manager sau vrei sa ocupi una dintre aceste pozitii, vei gasi multe sfaturi utile pe blog lor.

Copy Blogger

bloguri de marketing

Spre deosebire de celelalte bloguri din aceasta lista, Copy Blogger abordeaza si teme mai generale pe site-ul lor. Vei gasi des articole despre productivitate, scris, creativitate, si antreprenoriat, completate desigur de subiectele majore din marketing.

In 2018, editorii site-ului au lansat si un club de carte online. Si-au dat seama ca multi dintre ei citesc regulat carti despre marketing, scris si creativitate, si ca publicul lor este interesat de ele. Drept urmare, acestia recomanda periodic carti in domeniu, aici.

Sumo

bloguri de marketing

Nu are legatura cu Buzzsumo, dar calitatea articolelor este la acelasi nivel. Impartite pe mai multe categorii, vei gasi si subiecte mai putin explorate pe celelalte bloguri, precum Growth Marketing si Data Studies.

Ce sa mai spunem despre vizualuri, care sunt personalizate pentru fiecare articol in parte, respectand aceeasi paleta de culori. Per total, este un site user-friendly, care te atrage inca de la prima accesare.

IQads

bloguri de marketing

Includem in lista noastra si doua bloguri de marketing/ platforme romanesti, pentru ca este important sa fii la curent cu stirile si jucatorii de pe piata nationala & locala. Prima este IQads, care are mai multe sectiuni editoriale, unde publica articole despre “industria creativa, la intersectia dintre advertising, marketing, creativitate, arta si cultura.”

O alta sectiune utila pe IQads este cea de joburi in domeniu. Fie ca esti in cautarea unei pozitii entry-level sau de senior, vei gasi anunturi din toata tara pentru diverse pozitii existente in industriile creative.

Ctrl-D

bloguri de marketing

A doua platforma romaneasca pe care ti-o recomandam este Ctrl-D. Desi momentan nu mai publica articole noi, site-ul contine peste 1000 de articole in limba romana despre marketing, programare si design.

Majoritatea dintre ele – peste 600 de articole – sunt despre marketingul digital. Vei gasi interviuri, tutoriale, studii de caz, sfaturi si recomandari de la profesionisti din industrie, care sunt relevante si in prezent.

Bonus: Seth Godin

bloguri de marketing

E blogul lui Seth Godin. Cine putea rezista?

——–

Fie ca vrei sa ramai la curent cu cele mai noi trenduri si practici din marketing online sau sa inveti totul despre el si platforme sale, blogurile de mai sus iti vor veni in ajutor. Daca urmaresti si alte bloguri de marketing in 2019 pe care nu le-am inclus, scrie-ne un comentariu cu ele si le vom verifica. Suntem mereu deschisi la informatii noi. 🙂

0

Despre Sergiu Foca

Junior la functie, dar senior in documentare si redactare, Foca studiaza si creeaza. Printre zeci de postari indraznete si articole pline de povete, Foca tot gaseste timp de-o gluma cu care sa ne bine dispuna.

    S-ar putea sa te intereseze si: